Website: www.eqlovesfestival.com

För fjärde året i rad anordnades EQLovesFestival den 25:e och 26:e september. År 2020 fick vi verkligen tänka om, och festivalen skapades så vis i ett nytt online format på grund av den rådande pandemin. Fokus låg fortfarande på jämställdhet inom musikproduktion och under årets festival valde vi att lyfta och fördjupa oss i musikskapandet och musikproducentens personliga processer.

I år lyfte vi de göteborgsbaserade artist-producenterna: Sea Lion, MANX och Vanessa Liftig som även blev intervjuade av musikjournalisten, fd. radioprataren och författaren Hanna Jedvik. Vi intervjuade även producenterna: Erin Tonkon(NYC), Gloria Kaba(NYC), Dajana Indy(STHLM) och musikstuderande producenten och musikjuristen Sara Idani (GBG/UMEÅ) samt Anya Trybala (AUS). Vi lyfte även våra samarbetsparter från tidigare årets festival som var: Beats by Girlz (NYC) samt Synth Babes (Malmö)

Utöver detta fick medlemmar ur vårt eget nätverk ta mer plats än tidigare år och berätta om sitt musikskapande. Vi berättade också om hur vi arbetat fram en ny logotyp tillsammans med QueensLab i Göteborg.

Nedan följer vår sammanfattning av projektet.

Syfte och Mål:

EQLovesFestival är en inspirationsfestival för att skapa skillnad för yrkesutövande musikproducenter, ljudtekniker och låtskrivare som inte tillhör normen. Festivalen är återkommande och har gått av stapeln årligen i Göteborg sedan 2017. Arbetet kring festivalen har hittills lett till många nya nätverk och byggt broar mellan olika systerorganisationer och samarbetspartners.

Festivalens huvudsakliga syfte handlar om att på ett inspirerande vis öka medvetenhet, lyfta förebilder och skapa nätverk mellan producenter, musikskapare och musikorganisationer för att bygga en jämställd framtid. Modellen är unik på så vis att dess huvudsakliga fokus ligger på musikproduktion/musikskapande och inte enbart på artisteri.

Målet med festivalen är att lyfta och belysa kvinnliga förebilder inom musikproduktion och göra det på ett inspirerande sätt, genom liveintervjuer på scen där musik- och kulturjournalister modererar, detta varvas med musikinslag av artister/producenter. Vårt fokus för festivalen är att skapa inspirationsseminarier, upplevelsekonserter/liveproduktion, samt nätverksträffar för aktiva inom branschen.

EQLovesMusic arbetar mot tre huvudsakliga mål:

1) Att vara en levande förening för musikproducenters möjlighet till nätverkande/ samverkan, utveckling och stöttning.

2) Ett årligt arrangerande av EQLovesFestival för att sätta jämställdhetsfrågan på agendan, samtidigt som vi vill bredda bilden av en musikproducent genom att lyfta och dela med oss av nya aktörer som faller utanför normen.

3) Vi har som syfte att samverka och skapa länkar mellan olika organisationer runt om i Sverige och övriga världen som arbetar mot samma mål. Som förening har vi regelbundna nätverksträffar online och arrangerar då och då workshops där vi utvecklas tillsammans.

Medlemsantal 2020 är 45 st.

För att skapa mer intresse för våran organisation online gjordes även ett beslut om att uppdatera organisationens logotyp för att ytterligare lyfta föreningens och festivalens syfte. Samarbetet gjordes med Pia Olsson på QueensLab, den nya logotypens mål var att tydligare förmedla att vårt arbete står för jämställdhet inom musikproduktion. Läs mer om arbetet med logotypen här: https://www.eqlovesmusic.com/2020/06/18/our-new-logotype-stands-for-equality/

EQLovesFestival ONLINE2020

FRIDAY 24:th of September – Festival Programme.

19:00-19:10
Presentation of EQLovesFestival and EQLoves music lead by Zukie Fioxu and Nadja Itäsaari. 19:10-19:35
Showcase with Sea Lion
19:35-20:10
Couch Wizdom with: Vanessa Liftig, Sea Lion and MANX lead by Hanna Jedvik. 20:10-20:30
Showcase with Artist Producer MANX
20:30-20:45(15min)
EQLovesMedley: Zukie Fioxu, Shadi G, Adeé
20:45-21:10 (25min)
Couch Wizdom with EQLovesMusics own – Maria Bohm, Kimtinaproducer and ZUKIE FIOXU. 21:10-21:30 (15min)
EQLovesMedley: SheTrance, Maria Bohm, Kimtinaproducer
21:30 End of Stream – See you tomorrow at 15:00( Central European Time)

Länk till fredagens stream:  https://youtu.be/SDUXHJ0PNUo

SATURDAY 25:th of September – Festival Programme.

15:00-15:25
Stream is Starting!
Presenting all the crew in @powahstudio in @Brewhouse.

Videoparty 1: Anna Grelle, Shadi G, ADÉE, Sara Idani. 15:25-16:00

Interview with Sara Idani – Music Production and Music law. Lead by Kimtina Malmcrona.

16:00-16:35

Interview with Erin Tonkon – Audio engineer, Music Producer, Mixing Engineer, credits include: David Bowie, Esperanza Spalding och Lady Lamb etc. Lead by Nadja Itäsaari.

16:35-17:00

More about EQLovesMusic and EQLovesFestival ONLINE2020!

Videoparty 2: Daniella Linan, Bara Karin, SVENSSONJANSSON, Elsiope.

17:00-17:30

Presentation Dajana Indy – Musicproducer, Songwriter and Artist about the Challenge ”12 Songs”, honoring the 12:step program. Lead by Melisha Linnell.

17:30-18:00

Interview with Gloria Kaba – Music Producer, Artist, Songwriter and Audio Engineer who has worked with artists like: Madonna, Q-TIP, Beyonce, Frank Ocean, Aretha Franklin, John Legend etc. Lead by Melisha Linnell.

18:00-18:25

Presenting Synth Babes

Videoparty 3: Synth Babes, Loljud, Auður Viðarsdóttir RAUDUR, Ninoosh

18:25-18:50

Interview with Anya Trybala aka. Ninoosh the funder of Synth Babes Malmö- A Malmö and Melbourne based Songwriter, Artist, Music Producer.

18:50-19:20

A short presentation of our sister organizations Synth Babes and Beats by Girlz NYC and about the Documentary ”Women in Music Production” by Rebecka W.Fagerberg, filmed in New York and Sweden.

Videoparty 4: Beats by Girlz New York – VALERIEORTH and Dolltrick.

19:20-19:50(30 min)
Documentary premiere “Women in Music Production” by Rebecka W. Fagerberg.

The Documentary – “Women in Music Production” highlights the challenges within the music industry today. The main focus is production and the people behind the music –

professional engineers and producers who want to share their story and experiences. To aspire to a career within creative technology is common, however, somewhere along the way, people are phased out in a way that reinforces gender stereotypes. The industry has been like this for years, yet far from everyone is aware that it is something that still happens every day, all around the world. To inspire a change, music creators from both Sweden and the United States share their goals and achievements, and discuss how to create a sustainable future that includes everyone.

Film Credits:

Filming, Editing, Photo: Rebecka W. Fagerberg Interviewer: Nadja Itäsaari
Presented by: EQLovesMusic

Starring:

Linn Fijal, chief at RMV-Studios (Riksmixningsverket), more known as Benny Anderssons or ABBAS studio.
Ana Diaz, credits include; David Guetta, Britney Spears, Wyclef Jean and more.

The Organisation Beats By Girlz New York:
Valerie Orth – Musicproducer, Songwriter &Artist.
Krithi Rao – Musicproducer, Songwriter and Artist. Claire Marie Lim – Musicproducer, Songwriter and Artist.

The organization EQLovesMusic:
Melisha Linnell – Musicpricucer, Audio Engineer, Mixing&Mastering Engineer, Songwriter and Artist who is also a music production teacher at the Academy of Music and Arts in Gothenburg.
Kina Nyman – Musicprocucer, Artist and Songwriter.
Annika Rembe – Consul General at the Swedish Consulate General in NYC.

20:00 End of Stream and thank you for joining this years EQLovesFestival! NOTE! There may be changes in the schedule

Länk till lördagens Stream:

Länk till Dokumentär:

Intervju med Rebecka W.Fagerberg, skapare av dokumentären “Women in Musicproduction” i samarbete med EQLovesMusic:

https://www.eqlovesmusic.com/2020/09/30/interview-with-rebecka-w-fagerberg-creator -of-the-documentary-women-in-music-production/

Medverkande samt tillhörande biografier:

Maria Nyström refererades för några år sedan till som ”sveriges okrönta loopdrottning” under namnet The Naima Train.

2019 startade hon om och släppte sin debut-EP “Shell” under det nya epitetet MANX.

En skiva med ett tydligt tema kopplat till havet som togs emot med otroligt mycket kärlek av lyssnare och press.

Jonathan Eklund på podcasten Singelfesten uppmanade sina lyssnare att varsamt lyssna sönder låten “Im giving u art” och Elin Strömberg i P3 kallade den beroendeframkallande.

MANX är byggd av drömmen och tanken om full konstnärlig frihet. En dröm som blir till världar där varje intro är en dörr till något nytt och oväntat. Maria använder sig av allt hon samlat på sig under åren; heta darbukas samsas med bl a jazzinslag i en elektronisk och lo-fi ljudbild.

Ljuden och samplingarna skapar en känsla av en nostalgi du inte riktigt kan sätta fingret på.

Det är musik med många passager som får lyssnaren att både koppla av och vara på tårna samtidigt.

Sea Lion är singer/songwritern Linn Österbergs musikaliska alias som är känd för att producera melankoliska och atmosfäriska låtar och för sina intima live-spelningar. Efter en uppväxt nära naturen på västkusten valde Linn vid nitton års ålder att flytta till Melbourne i Australien för att se något annorlunda och bo i en större stad. Det var där hon började göra sina första spelningar och skriva den musik som sedan skulle bli de första inspelningarna.

I tidig tjugo-årsålder flyttade Linn tillbaka till Sverige och bosatte sig i Göteborg där hon satte ihop en egen studio och började intressera sig för produktion. Hon spelade in ett antal låtar och la ut online som resulterade i att hon blev kontaktad av det Brittiska indie-bolaget Turnstile som

bland annat släppt artister som Perfume Genius, Girls och Cate le Bon. De ville ge ut Linns debutskiva och 2015 släpptes egenproducerade ‘Desolate Stars’. Under de kommande åren följde turnéer runt Europa och i USA. Två år senare kände Linn att om hon skulle orka och vilja hålla på med musik så behövde hon ändra om hur hon jobbade med det.

År 2017 lämnade hon skivbolaget för att börja ge ut sina egna skivor och fokusera på inspelningar istället för turné. Hon gjorde enstaka spelningar i Skandinavien medan hon spelade och gav ut de två akustiska albumen ‘Moonlight Here’ (2018) och ‘Pass This Way’ (2019).

Under vintern 2020 är Linn aktuell med nya skivan ‘I Heard there’s Music on the Town’. Första singeln ‘Some Kind of Angel’ finns ute att lyssna på nu: https://open.spotify.com/track/1clzUFU9Bjakdh83AeeZXa?

Hanna Jedvik är kulturjournalist och författare. Genom åren har hon jobbat på bland annat Sveriges television, Sveriges Radio och Göteborgsposten. Hon bor i Göteborg och tidigare i höst kom hennes senaste ungdomsroman “På andra sidan bron”.

Fotografens namn: Ulrika Campbell Här är länk till min hemsida https://hannajedvik.se/

Vanessa is a singer/composer/arranger/producer and lyrical writer from Gothenburg SWE. She has appeared in various constellations and in different contexts over the years. Her musical history and work varies over a broad field of genres, from solid roots in jazz to classical to electro to hip hop to soul and singer/songwriter.

Currently Vanessa finished producing jazz vocalist Alexander Lövmarks soloalbum “Perfect Storm” released in Januari 2018. In may of 2018 she released a new soloalbum called “Göteborgs Pyramider”. website: http://www.vanessaliftig.com/

Zukie is a soulfull Neosoul singer while she writes heartbroken countrysongs and producing funky dance beats. She is a reflection of a multiartist with a passion for playing live and creating a feeling of joy and celebration of life.

Shadi G is a Swedish songwriter, producer and singer whose soulful voice and unique RnB/Soul sound is striking the attention of some of Swedens biggest music magazines. Being schooled in classical music from a young age, growing up with music all from jazz, RnB, soul, hip hop to Persian music, where she has her roots, Shadi is crossing borders with her own soulful sound, both in style and language. Straight after high school she went off to London to learn music production and in 2016 she released her debut single “Lost”, which got her on to some of Sweden’s biggest playlists. In 2017 she started her own record label, Goldamin Records, from which the second single “Where We Go”, was released. From the label followed her first EP “No Fear” and singles “Disconnection” and “Mind”. A new artist but already carving out a clear space in her field, and as stated by Soundlooks Magazine – “Discussions are quietly surfacing aboutwhether Shadi G may become an important face of contemporary R&B”.

Adée är en artist med lång resume som bara under 2019 fick öppna för superstjärnan Koffee, var huvudakt på Veckans Affärers gala för kvinnliga företagare på Grand Hotel, var inbjuden att spela på i Kenya och släppte sitt andra album där hon samarbetat med flera up and coming artister från England som Vital, Call Me Unique and Thomas Seminar Ford. Hon har tidigare bla. spelat på SXSW, Midem och Mondo NY, gjort anthem låten till en av världens största jämställdhets konferenser Nordiskt Forum och spelat flera gånger för kungafamiljen och mer.

The Gothenburg-based Singer/Songwriter, Producer and Arist Maria Bohm has loved singing and playing the piano ever since she was alittle toddler. Searching for new ways to play instruments and exploring sounds has been her leader ever since.

Maria’s etherial style will haunt you, the subversive comments she makes with her music and lyrics may haunt you even more. Flirting with the genre where Kate Bush and Tori Amos have left their mark, but never copying, her artistry is unique and hard to forget. A serious, but at the same time, dreamy and captivating art pop soundscape.

She has studied several music educations in both Sweden and in England, including music production which has been a favourite topic of hers. The core of her inspiration has most often been revolving round equality, human and animal rights, which is also why she single handedly produced an album as an introduction to her artist career, completely made by women, from the instruments, to the layout and photos and even the printing.She has six releases under her belt, the most recent one being the EP ”Only You Can Prevent Forest Fires” responding to, among other things, sexism, racism, the petty men in power and the

wrecking of the environment. The earth shaking video ”Me Too” has her filming her own panic attack due to PTSD, as women in the intro say the words out loud that they have only used as hashtags before.

https://open.spotify.com/album/2tySzdCKtTD0eR4EkA8JOe?si=3f6P9Cy-T7CCiKZ1BS-MSw Music Video Me Too: https://www.youtube.com/watch?v=LJUukljboJA
Photo by: Almira Osmanovic Thunström

Kimtinaproducer is a musicproducer/ artist/ DJ from Sweden, with Bosnian roots, educated artist/performer and music producer since 2005. She has been performing for nearly 25 years, singing and rapping on stage but decided to get more involved in what she calls ”behind the music” almost 15 years ago. Main music genres are Happy hardcore and dubstep but she loves to mix it up with others genres as well like, rnb, trap, synth wave, metal and much more.

In 2018 Sara moved to Gothenburg to attend Popkollos music producer program Vem Kan Bli Producent (Who Can Be A Producer). During thatautumn she dropped the singles ”My Choice” and ”Cruise” that were played in p3 Osignad (P3 unsigned) In 2019 she released her second EP ”Fangirl”, an Electro Pop record with a so called geek theme inspired by TV shows and books like Doctor Who, Breaking bad and Harry Potter. The EP was the first to be released on Windsång Music, her own company. The EP was received warmly and the song ”Expecto Patronum” was picked up by an American radio show.

Apart from the geek culture, human rights stokes Sara’s fire and she has performed at human rights project demonstrations such as Sång för Mångfald and 1Göteborg.

In 2019 she has credits as a producer on 2 versions of that year’s EQLovesFestival anthem ”We are here”.

On March 8th 2020 she released her first official music video to the song “My Choice” that she produced and directed herself and on July 1st she released the single ”Leaving”, about breaking free from a destructive relationship and taking an independent stand.

Anna Grelle är en musikproducent, låtskrivare och artist från Uppsala. Hennes låtar och artistiska uttryck blandar det dramatiska med det sköra och kan jämföras med artister såsom Aurora, Björk och Florence and the Machine. Anna har gått Linnéuniversitetets musikproduktionsprogram samt Solviks folkhögskolas musikproduktionslinje. Hon har hittills släppt fyra digitala singlar och jobbar nu på ett fullängds debutalbum.

Erin Tonkon is a New York based producer, engineer, and mixer. She is a graduate of NYU’s Clive Davis Institute of Recorded Music. Erin formerly worked for several years as engineer for legendary producer Tony Visconti. Her credits include David Bowie, Richard Hell & Esperanza Spalding.

Gloria is a Ghanaian – American sound engineer, producer, mixer and writer with over 10 years experience in the studio, often operating under the moniker Redsoul. A Temple University alum, she began her career in NYC as an intern at Battery Studios and later as an assistant engineer at MSR Studios. At MSR Studios, Gloria spent 6 years honing her skills under the tutelage of the industry’s most proven engineers, producers, and artists. Amongst well known names like William Orbit, Aretha Franklin, Beyonce, Frank Ocean, Madonna etc. She is now a freelance engineer, finding her niche working closely with legendary hip-hop artist and producer Q-tip.

Her recent credits include work on A Tribe Called Quest’s final album “We Got It From Here…Thank You For Your Service” and Solange’s breakthrough release, “A Seat At The Table”. She has also recorded or mixed Andre 3000, Anderson .Paak, Frank Ocean, Jack White, Kanye West, and Amber Mark among others. With a return to her songwriting and production roots, Gloria hopes to continue forging a road forward with a perspective and voice all her own.

Dajana — a Singer-Songwriter and Music Producer from Sweden. She’s half Nigerian and Serbian, born in former Yugoslavia in 1983 but adopted to Sweden at the age of three. Dajana Lööf was a promising athlete during her teen years. But she also grew a passion for music, and pursued that career instead.

Dajana was one of the participants in the Swedish Fame Factory 2003, and after that, she had a career as TV-host in different shows, entered Eurovision 2012 as a songwriter and toured around singing and rapping behind the Swedish rapper Cleo.

Eventually, Dajana left the spotlight for a while, as she was struggling with mental health issues. She was diagnosed with ADHD and ended up using weed to get by. A combination of addiction to drugs and alcohol and being a perfectionist, she composed a lot of music that never was released.

On the 15th of August 2019, Dajana entered a twelve-step program. She is now sober and ready to make music again. And you can follow her creative journey on her official website dedicated to her youtube channel and her music-production, and above all, her fans.

LINKS:
YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UCGy3HHZGQXSICu9GVaVlXeg
INSTAGRAM
https://www.instagram.com/officialdajana/
WEBSITE
www.dajanaofficial.com
FACEBOOK
www.facebook.com/dajanaofficial
SPOTIFY https://open.spotify.com/artist/1OOnxqjYBQucMkr9zbyJok?si=cllucO38TBWwXqEUlEFQeg

An intense sound sculptor using Ableton Live as her prime instrument, Anya Trybala AKA Ninoosh has been steadily carving out her unique musical style and production prowess. With Polish roots, and hailing from Melbourne, Australia, Ninoosh has finally found solid contentment and thriving creativity in her new home of Malmö, Sweden.

Ninoosh absorbs and records the intricate sounds of nature, contrasted with those of harsh industry, layering her tracks with bursts of synths, vocals and muted brass. Her live show is equally unique, offering of “music that shifts from intense IDM through to experimental electronic pop music” (hymn.se) and 2018 saw her move bodies at Extreme Chill Festival in Iceland, play Eter Festival in Sweden and support the luminous Zola Jesus.

Through her frustration at the lack of role models in electronic music, Anya founded Synth Babes in 2015 as a platform for emerging women and non-binary electronic music artists. She has since moved back to Melbourne and through these COVID-19 times has been working on a new album Pause Magic as a follow-up to her album Floodgates set for release in 2021.

Rauður is the stage name of Icelandic musician and producer Auður Viðarsdóttir. Formerly a keyboardist and singer of Nóra, a band active in Iceland’s music scene a few years back, she has now emerged as a solo artist. Through the making of her debut album ‘Semilunar’, she developed her unique sound, merging electronic and acoustic elements into an ethereal soundscape. Her voice weaves together with eccentric beats and captivating melodies that take us through highs and lows, while her accompanying lyrics tend to reverberate with different types of disasters – sometimes pretty, sometimes crude – always fascinating.

On stage, rauður usually performs on her own, inviting us into her enticing world of synthesisers, beats and samples – safely guided by her beguiling, almost angelic, voice. She is a versatile performer, easily shifting between electronic and acoustic moods, while keeping the audience captivated and engaged.

Although a solo artist and performer, she thrives best in collaboration. She is a part of the international collective and label Synth Babes, including artist such as Ninoosh (Australia) and Loljud (Sweden). She is also involved in a vast network of ‘girls rock camps’ and has initiated international music projects and collaborations. In Iceland, she works together with her brothers from the duo Andy Svarthol.

Loljud, who has been compared to artists like The Knife, Björk and Sia, is recognizable because of her distinct omni-artistic and unpredictable

approach to electronic music. As a collector of sounds she sieves the world through a hoop-net. With it she catches sounds like water drops, white noise and mobile phone alarms. The Swedish word for noise is “oljud”, and you can literally just pick that word out of her stage name. And the noise is not just unexpected elements of the production, it forms conceptual building blocks ushering the storytelling ever forward.

Spring 2020 saw the release of her debut album The Phases, a triptych divided into three EP:s, by the label Synth Babes. The Pre Phase was released in November 2018, the Acute Phase in December 2019 and the final piece, The Recovery Phase, was released march 27th 2020, together with the whole album available exclusively on vinyl.

Collaborating with the performance collective Absurdum Temporary Art, Loljud performed the sold out, captivating concert I’m Out Of Order Until Further Notice, at Inkonst in Malmö. 16 speakers, sub woofers, room acoustics, visual imagery and choreography mesmerized the audience. The performance used the album The Phases as a manuscript and took form during a residency with Inter Arts Center in Malmö. At the Inter Arts Center Loljud experimented with ambisonics – a fully spherical surround sound that sonically travels all levels, including overhead and underneath the listener.

Lotta Fahlén (1990) is an artist and producer based in Malmö. In addition to her solo project Loljud she composes for other artists, and stage art shows. She’s been a live musician for Maxida Märak, toured Japan, and has opened for among others Titiyo, Jenny Vhal and U.S. Girls. As a founder behind the feminist network Synth Babes, as well as a coach at hand for Vem Kan Bli Producent Malmö, she is constantly comitted to inspiring and educating women and trans people in music production, to create more representation in the business.

● ”If you don’t visualize what a mermaid sounds like, please listen to this” (Nordic Simit Mag)

page20image43770112

Foto cred till Pablosu Photography.

With her lyrics and short novels about millenials and toxic men, Bara Karin has been described as a singing version of Lena Dunham. Bara Karin iscurrently working on her next album and music video, this time with a feverish sound telling stories about global warming and mental illness.Just like in her previous album, “I changed my voice for you”, Bara Karin experiments with her voice, as less is not always more. Together with synths and percussion, the sound can be described as space pop. Coming up next is a live streaming concert in September, and in December she’ll perform at LOUD Fest in Texas.

SVENSSONJANSSON is an electro indie duo based in South of Sweden, consisting of Sanna Svensson and Tulsa Jansson. The lyrics are about the worries and hope involved in living ones life and living it together with others. The single “Can’t Rewind” is the first single released. It is part of the EP “CODE” released 26 of June 2020. “CODE” is the first EP in the larger project of three. The two following EPs “DEEPEN” and “DENSE” are to be released end 2020 and 2021. The trilogy spells (or rather misspells) Codependence. Tulsa is a member on the board of Popkollo Malmö and has 2019/2020 taken the one year separatistic training Vem Kan Bli Producent in Stockholm. The duo is mixing and producing themselves. The single Can’t Rewind got great reviews and made PSL top 20 list.

Hymn.se writes: Bakom syntpopduon SVENSSONJANSSON hittar vi Sanna Svensson och Tulsa Jansson. I slutet av juni släpps debut-EP:n och singeln ”Can’t Rewind” och dess åttiotalsdoftande diy-produktion är ett smakprov som frestar.

Keep your ears open for this voice. Elsa Esmeralda Hedberg is known at the London underground scene for her vocal collaborations with legendary club music names. She has recently made her debut as a solo artist and producer. As a newly signed songwriting talent at Playground Music, she has a lot of colorful electronic music in the pipeline.

With the solo project Elsiope, Elsa combines her influences from soul, IDM, indie pop and industrial techno to create a new genre she calls Singer-Songwriter-Futurism. Elsiope’s lo-fi beats and synth-based landscapes merge with picturesque lyrics and airy singing – on a playful border between the gloomy and the hopeful.

She joins EQ Loves Music with the premiere of the song Two Fingers in her bedroom together with her Omnichord.

page22image43691840

London-based indie electronica musician DANI .ELLA (@daniellalinan) creates an atmospheric, dreamy sphere incorporating influence from alternative, electronic, and indie.

Presenting a new tack in collaboration with the Swiss French Korean singer-songwriter Jinju Uncia(@jinju.uncia). An artist traveling between genres such as alternative hip-hop, cross-cultural music, experimental pop.

DANI .ELLA’s production and Jinju Uncia’s poetry came together and those pieces formed the song MOSAIC. A song about past relationships, still constituting our present. Stories that are stored in our brain’s desks. If you look at the world, you’ll see millions of mosaics flying around, searching for new stories to be built.

Audio embellished with the visual by the Swiss illustrator Wolfgang Wiler (@der_heisse_wolfgang) which elevates MOSAICs perspective.

dolltr!ck is the artist project of Singapore-born electronic musician Claire Marie Lim, who entered the scene as a DJ, remixer, and live experience designer for Grammy-nominated and Billboard-charting artists.

Known for her dynamic live electronic sets with influences from Disclosure, TOKiMONSTA, and Madeon, dolltr!ck’s palette of dreamy synths, punchy drum machines, and crystal-clear vocals lets her seamlessly meld electronica, pop, future bass, and dance music. Her music and arts advocacy endeavors have been hailed as “shattering the glass ceiling of electronic music”, with recognition from industry giants like iHeartRadio, Spotify, and the Recording Academy (GRAMMYs).

Links:
YouTube: https://youtube.com/dolltrick Instagram: https://instagram.com/dolltrick Facebook: https://facebook.com/dolltrick Twitch: https://twitch.tv/dolltrick
Spotify: https://tiny.cc/dolltrickspotify

Valerie Orth is an electro alt-pop singer, songwriter, and producer based in the US. Integrating live instruments with electronics, she creates a unique world of sounds drawn from life in San Francisco and Brooklyn, and experiences as an economic and racial justice activist and feminist. Valerie also spreads the love of music and empowerment of beatmaking by teaching youth with Beats By Girlz and, most recently (virtual) Song Camp.

“Valerie Orth inspires listeners to shake off self-doubt and detractors so that they can take control of their lives and relationships.”- Consequence of Sound

“There is an honesty to Valerie Orth’s music that is both brilliant and heartbreaking.”

– San Francisco Chronicle

LINKS:

Official – www.valerieorth.com

instagram.com/valerieorth

www.facebook.com/vlomusic

Soundcloud.com/valerieorth

Spotify – https://open.spotify.com/artist/0qGA5xl1rSlmnip1VJlx3U?si=Kczptra0RJGwlUs93BOF0w

Youtube.com/ValerieOrth twitter – @ vlomusic

Press:
Dokumentären Women in Musicproduction nämns i Musikindustrin.se:
https://www.eqlovesmusic.com/2020/11/25/dokumentaren-women-in-music-production-namns-i-artikel-i-musikindustrin/
Om EQLoveFestival ONLINE2020, intervju med projektledare Nadja itäsaari:http://www.musikindustrin.se/2020/09/22/eqlovesfestival-vill-inspirera-med-forebilder/
Notis i Djungeltrumman:https://www.djungeltrumman.se/eqlovesfestival-gar-online/I P4 med Teddy Paunkoski:https://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=212