EQLovesMusic presenterar stolt inspirationsfestivalen EQLovesFESTIVAL 2019

IMG_3691

De senaste åren har ett antal olika initiativ introducerats, både i Sverige och övriga världen, för att öka jämställdheten inom musikbranschen. Statistiken från Spotify 2018 visar att av de mest spelade låtarna är 99,2 % producerade av män. 

Den göteborgsbaserade, idéella föreningen EQLovesMusic är en av alla aktörer som arbetar för att göra sklllnad, och det gör de bland annat med sin årliga festival EQLovesFESTIVAL som i år varit uppdelad i två delar. Den första delen arrangerades på svenska generalkonsulatet i New York i juni och den andra delen väntar nu i Göteborg i september. I år släpps även ett samlingsalbum i anslutning till festivalen där EQ-medlemmar har producerat musiken. 

Förra året besöktes festivalen av den legendariska producenten Sylvia Massy. Årets upplaga gästas av bl.a. producenten och Denniz pop-award-nominerade Selen Özan, artisten och producenten Loljud, Emma Knyckare, initiativtagare till festivalen Statement, samt musikjournalisten Annah Björk som bland annat berättar om sin bok “Ni måste flytta på er”. Festivalen presenterar även ett antal systerorganisationer samt nya artister och producenter som är aktiva i deras nätverk. Fler akter presenteras inom kort.

EQLovesFESTIVAL 2019 äger rum den 20-21 september i Brewhouse Arena samt på Högskolan för scen och musik i Göteborg. 

 

För tredje året i följd arrangerar den Göteborgsbaserade, idéella föreningen EQLovesMusic, som också är ett nätverk av musikproducenter, “EQLovesFESTIVAL”; ett inspirationsevent för musikproduktion och jämställdhet. Programmet är utspritt på två dagar och två venues; den 20 september i Brewhouse Arena och den 21 september på Högskolan för scen och musik i Göteborg. “Vi är jättestolta över årets upplägg och hoppas verkligen att alla kreatörer, låtskrivare, producenter, musiker och musikälskare ska vilja komma och inspireras och bidra till en mer jämställd musikbransch.”, säger projektledarna Melisha Linnell, Kina Nyman och Nadja Itäsaari. 

EQLovesFESTIVAL som koncept har målsättningen att lyfta och presentera förebilder inom musikproduktion som inte tillhör den traditionellt manliga normen samt att skapa samarbeten och länkar med andra nätverk som verkar i samma riktning som EQLovesMusic. Föreningen är inte separatistisk utan välkomnar alla oavsett kön att jobba tillsammans för jämställdhet. I anslutning till festivalen släpps även ett samlingsalbum med olika versioner av en och samma låt; även kallad Anthem, för att belysa hur stor betydelse själva produktionen har för ett musikaliskt verk. Årets anthem heter We are here och släpps den 30 augusti på EQLovesMusics eget skivbolag.

EQLovesFESTIVAL 2019 kommer bjuda på inspirerande intervjuer, föreläsningar och panelsamtal samt scenframträdanden från nya och spännande artister och producenter. Årets festival kommer även att beröra #Metoo-rörelsen och hur den påverkat jämställdheten i musikbranschen, och mer specifikt inom området musikproduktion. Filmvisning från New York-festivalen finns också med bland programpunkterna, där både amerikanska och svenska förebilder delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser som producenter. Se hela festivalprogrammet här:  https://eqlovesfestival.com/time-schedule/index.html

EQLovesFESTIVAL är ett samarbete mellan EQLovesMusic, Brewhouse arena samt Högskolan för scen och musik. Evenemanget sponsras av Musikverket, Kulturrådet, Göteborgs stad och samarbetspartner är även Göteborg o Co.

Mer info och förköpsbiljetter finns på https://eqlovesfestival.com

Line Up :

Selen Özan (Oda studios)

Emma Knyckare (Statement)

Annah Björk (författare/journalist)

Upfront producer network (Stockholm)  Agnes Hustler, MAYDAR

Cherish Label (Stockholm) Artister: S POUSETTE och RO-E

Beats By Girlz Denmark Artister: While we wait och ANNÆLIX

Beats By Girlz New York – Valerie Orth

SynthBabes Malmö Loljud och Ninoosh

VKBP / Popkollo Artister: Cecile och Shadi

Fatta

EQLovesMusic

Länkar:

Pressansvarig:

Natalie Eriksson

press@eqlovesfestival.com