Pressmeddelande: fler akter till EQLovesFestival 2018!

Ebony Bones, Ayla, Sylvia Massy, Linn Fijal, Leila Arab m.fl till EQLovesFestival 2018!

leila Arab press photo
Bild: Leila Arab Press Photo

Förutom namn som Leila Arab, producent och har jobbat som Björks Live DJ https://youtu.be/OszyMKVsNg4 , Grammyvinnande världsproducenten Sylvia Massy och Svenska Linn Fijal från Benny Anderssons studio Riksmixningsverket så meddelar EQLovesFestival att de nu även kommer att gästas av Ebony Bones och svenska stjärnskottet och producenten Ayla.

SylviaMassy-NeveConsole press photo
Bild: Sylvia Massy -NeveConsole press photo

Ayla kommer backas av DJ miss Jen (som senast spelat som förband till Kapten Röd och med Stina Velocette.)leila Arab press photo

Ebony Bones
Bild: Ebony Bones pressbild

Ebony Bones är från UK och var nu senast 2017 intervjuad i en uppmärksammad intervju på HBO Vice News tillsammans med Linda Perry, Grimes och Tokimonsta för att prata om just detta omtalade ämne. Här är intervjun: https://youtu.be/vpwMy_eI7jE

Ebony Bones är en mångsidig producent som inte bara producerat musik till sig själv som artist men också tonsatt stora klädmärkens catwalks som Yves Saint Laurent & Alexander Wang. Men även producerat Yoko Onos låt “No Bed For Beatle John”

Så här skriver The Guardian’s musik och kulturjournalist Nadia Sayei om Ebony Bones:

”With a blonde afro and a London accent, Ebony Bones is a visionary artist who works across genres and disparate sounds. What sets her apart is that she writes, composes, produces and releases her own punk-inflected, alternative soundtracks, many of which are graced with dark pop undertones. Studying alongside Amy Winehouse, Bones has been enlisted by Yves Saint Laurent and Alexander Wang to score campaigns and runway shows, and is also noted for her collaborations with Yoko Ono. With a forthcoming third album featuring The Beijing Philharmonic Orchestra, Bones is a self-produced artist and one of a few women in the male-dominated production world. Making her one of the most prominent female producers and redefining voices in the music industry today.” – Nadia Sayei

“Producer, singer and songwriter Ebony Bones has a wide variety of
influences..inspiring others through that journey” – JAY-Z

“The British musician, musical muse to Yves Saint Laurent & Alexander Wang” THE NEW YORK TIMES

“Yoko Ono ‘No Bed for Beatle John’ a brilliant track Produced by Ebony Bones”- THE GUARDIAN

“Whether on stage or in the studio Ebony Bones is set to be a major player for years to come” NPR

Ayla
Hon är en independent artist, sångerska och musikproducent från Malmö med stark DIY-mentalitet.
När Ayla släpper sin egen musik står hon själv för produktion, text, inspelning och mix. Alla släpp sker independent genom eget bolag.
Ayla följde i höstas upp 2014s album ”Ayla Shatz” med den fantastiska EPn ”Loops and
Thoughts”. På EPn får vi följa med på en skimrande musikalisk resa där Aylas förtrollande röst för oss igenom produktioner som närmast kan liknas vid en sommarnattsdröm. Moderna sounds och arrangemang kombineras med klassisk feeling och old school beats till ett av årets starkaste släpp. Utöver detta har hon en imponerande collaboration-lista med fantastiska släpp från bland annat Cleo, Broder John, Looptroop Rockers, Embee, Aurelia Dey och O-Hund för att bara nämna några få.

 

Ayla presspic

Bild: Ayla , Foto: Ali Jehad