EQLovesMusic var på ”Off the Record Event” av IFPI Sverige

Off the Record är ett event som fungerar som en mötesplats för spännande branschsamtal aktuella diskussioner och nätverkande och arrangeras av Ifpi Sverige tillsammans med Musikförläggarna. Mycket som vi också vill göra i samband med festivalen, EQLovesFestival 2018.

Den 21 Maj bjöds alltså vi in till detta branschevent som gjordes i samarbete med Folkets bio och galapremiären av filmen Wild dogs.

Filmen handlar om jämställdhet och musikproduktion, precis det ämne vi brinner för och vill lyfta.

“Musikproducenter organiserar sig för att utmana musikindustrins maktordning. Filmen skildrar en scen i radikal förändring och ramas in av Beata Bouchts illustrationer och musik av KIKI, Vaz, Beatrice Eli, Robyn, Jenny Wilson, Oda studios och Popkollo.” – produktionsbolaget

Regissörer till Wild dogs är: Saga Gärde, Elin Eriksson

Efter detta var det en paneldiskussion med inbjudna gäster som Martin Ingeström, president Universal Music, Helen McLaughlin, VD på Warner Music Sweden och Åsa Johnsen, verksamhetsutvecklare på Vem kan bli producent/popkollo. Moderator var journalisten Annah Björk, musikskribent på SvD Kultur och författare till boken “Ni måste flytta på er” (Mondial, höst 2018)

De flesta sådana här typer av viktiga branschträffar sker i Stockholm och det är inte så konstigt eftersom mycket av branschen finns där. Men vi tror att vi genom EQLovesFestival också kan skapa liknande mötesplatser även i Göteborg ! Välkomna till EQLovesFestival 2018 www.eqlovesfestival.com där ingen mindre än världsproducenten Sylvia Massy från USA kommer och blir intervjuad av Per Sinding Larsen tillsammans med svenska producenten Linn Fijal, chef för RMV studios. Många fler namn kommer till festivalen så håll er uppdaterade.

Varma hälsningar från EQ?Music