Intervju med Sophia Tako som släppt ny singel

Sophia Tako är en av våra producenter i EQLovesMusic och har precis släppt en singel som heter ”Dont you want me”. Det är en elektronisk sensuell låt med sköna undertoner som flirtar med lyssnaren och ger mersmak.

I EQLovesMusic har det skapats många nya spännande samarbeten och projekt och i ett försök att presentera våra producenter vill vi passa på att intervjua några av oss. Vi är många som hittar ett värde i att finnas där för varandra i nätverket.

“När jag blev inbjuden till EQ var det som en ny värld. Plötsligt var jag omringad av starka, kreativa kvinnor som gjorde samma sak som jag. Möjligheten att kunna se på dessa kvinnor och inspireras och vägledas är verkligen en gåva som jag är tacksam för.” – Sophia Tako

Kan du berätta lite om singeln ?
Jag började prodda på denna låten för ca fem år sedan men lade den åt sidan för att jag inte riktigt visste hur jag skulle hantera den. Den var väldigt kaxig och sexig, vilket jag var så långt ifrån det gick att komma. Så jag lade undan den och glömde i princip bort den. Men sedan hittade jag den i höstas och kände bara YES! Så jag fortsatte där jag slutade för så många år sedan och kopplade ihop den med mitt liv idag.

Vad betyder det för dig att kunna släppa musik på egen hand ?
Friheten att kunna skapa och dela min musik med världen på mina egna villkor är värt guld. Tanken på att hämmas i sitt skapande i väntan på någons godkännande får det att krypa i kroppen. Jag är verkligen tacksam och stolt över att vara 100% indie!

Du har också samarbetat med andra EQLovesMusic producenter bl.a Kina Nyman men ska snart även inleda ett samarbete för att göra en ”Anthem” till EQLovesFestival i sommar där bl.a Ehrlunds mikrofoner ska användas. Hur är det att samarbeta med andra EQLovesMusic producenter ?
Det är så roligt! Jag har alltid känt mig ensam i mitt producerande och känt att jag som kvinna inte haft ett sammanhang där jag kan ställa frågor utan att dömas eller nedvärderas. När jag blev inbjuden till EQ var det som en ny värld. Plötsligt var jag omringad av starka, kreativa kvinnor som gjorde samma sak som jag. Möjligheten att kunna se på dessa kvinnor och inspireras och vägledas är verkligen en gåva som jag är tacksam för.

Du ska snart släppa ett album. Vad vill du säga med din kommande musik?
Jag kommer att släppa ett album under hösten 2018. Jag kommer att stå för produktionen så långt det går, man kan nästan säga att det är som mitt examensarbete. Jag tänker utmana mig själv som producent och våga lite på min egen kreativitet.
Vad jag vill säga med min kommande musik är att man ska våga vara sig själv, flaws & all, att man ska släppa taget om vad samhället, vänner eller familj säger att man ”borde” göra och bara leva sitt liv. Våga vara fri!

Om du fick välja vilken artist du ville som du skulle producera för, vem skulle det vara och varför ? Jag skulle vilja producera för FKA Twigs. Hennes uttrycksätt inspirerar mig till att våga ta ut svängarna i mitt egna skapande. Det skulle absolut vara en utmaning men en välkommen sådan!