Elin K släpper ny EP i ett samarbete med Anna Novak och åker på mini turné i USA

 ELINK_NEW EP_TEXT

Elin K, en av våra medlemmar i EQLovesMusic släpper nytt och åker på miniturné i USA.  Hon är Göteborgs-baserad låtskrivare och artist som gör atmosfärisk elektronisk pop.

I EQLovesMusic har det skapats många nya spännande samarbeten och projekt och i ett försök att presentera våra producenter vill vi passa på att intervjua några av oss. Vi är många som hittar ett värde i att finnas där för varandra i nätverket.

“EQLovesMusic har inneburit en plattform där ja känner att man kan diskutera allt som rör jämställdhet inom musikbranchen fritt, och att vi stöttar varandra mycket vilket man måste göra om vi ska se en förändring, speciellt vad gäller kvinnliga producenter eftersom det fortfarande är sjukt underrepresenterat på många sätt.” – Elin K

Elin K släpper sin första EP Still your desire idag den 27 april som är producerad av Anna Novak, också hon medlem i EQLovesMusic.

“Med sin atmosfäriska, filmiska ljudbild målar hon upp ett landskap där texten får ta plats ..” Piotr Nowotnik, kompositör

EPn handlar bl a om att lära sig leva med starka mentala upp och nedgångar. Många människor kämpar fortfarande i hemlighet med mental ohälsa, eftersom det fortfarande är tabu i delar av samhället och på grund av rädsla att bli dömd. Elin K spelar i duo tillsammans med Anna Novak, de träffades genom EQ loves music och spelar på bla BMC Festival i Brighton, The Lexington i Los Angeles, Youbloom festival i Dublin och festivalen Wave på västkusten i sommar.

Hur skulle du beskriva den musik du gör?

Jag tycker egentligen det är svårt o beskriva musik med ord, gillar inte att dela upp musik i bestämda genrer, men jag brukar säga atmosfärisk elektronisk pop..
Du träffade Anna Novak via EQLovesMusic och ni började skapa musik tillsammans, berätta lite om er resa tillsammans?
Ja, jag kollade med lite olika producenter o samarbeta med inför EPn som släpps nu 27e april och fastnade för det hon gjort tidigare..vi träffades rätt snabbt och klickade socialt också så vi började jobba med EPn, sen hade jag några gig i januari så då började vi spela live också, sen har vi bara fortsatt 🙂
Ni kommer att resa tillsammans till bl.a USA och spela Elin K musik, berätta lite om dina spelningar och hur du känner inför detta?
Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaks till Kalifornien! Ja spelade i LA i höstas på en festival och fick lite kontakter som hjälpte mig fixa gig. Jag älskar det kreativa kaos som finns där och stränderna o värmen så klart.
Vi spelar ju både i LA och San Diego och det ska bli kul o se vad San Diego är för stad och framför allt att göra turnén med Anna. Att giga är alltid kul!
Hur ser du på den jämställdhetsvåg inom musikproduktion som EQLovesMusic representerar och vad har det betytt för dig?
Jag har alltid jobbat för jämställdhet på olika sätt, pluggat genus på universitetet, drivit feministisk Livemusik klubb osv. Det är en viktig fråga för mig. #Me Too o jämställdhetsvågen innebär ju att fler pratar om o försöker göra en förändring så det är grymt. EQLovesMusic har inneburit en plattform där ja känner att man kan diskutera allt som rör jämställdhet inom musikbranchen fritt, och att vi stöttar varandra mycket vilket man måste göra om vi ska se en förändring, speciellt vad gäller kvinnliga producenter eftersom det fortfarande är sjukt underrepresenterat på många sätt.
Vilka förebilder har du som har inspirerat dig att skapa den musik du gör idag?
Björk, Lana del rey, Badalimenti, London Grammar!
Hur ser du på framtiden?
Personligen är ja taggad på alla kommande utomlandsgig o festivalgig. Dessutom har vi ju vår egna festival EQ loves festival som ja ser fram emot enormt! För Sverige o resten av världen hoppas jag att fler jämställdhetsinitiativ kommer till så att vi framöver kan leva i en helt jämställd musikbranch. Punkt.
Kan du tänka dig att göra en liten minidokumentär (faceCam) när du är på dina spelningar?
Ja så klart 🙂
Elin K – atmospheric electronic pop 

Elin K performs in duo with Anna Novak – renowned Swedish producer and artist. The duo merges digital and analogue music realms into a new, multi-dimensional style of its own. The atmospheric, cinematic sound creates the canvas upon which the lyric plays its role..

“Elin K’s music has influences of Lana Del Rey and Badalamenti, with her very own unique voice that bites its hold of the listener.. Strange Flowers is cinematic and dreamy, almost like stepping into another world, a world where you want to be a while and listen to more.” -Robin Mortensen Lynch, Producer and songwriter (Pink, Sting etc).

In April 2018, Elin K releases her EP Still your desire and goes on Scandinavian Women in Music tour that includes performances at BMC Festival in Brighton, UK and The Lexington, Los Angeles, USA. 

Elin K played at the Youbloom music festival, in Los Angeles, toured Eastern Europe, performed at Swedish National Radio 4 and at the prestigious music festival – Way out West.