EQ Loves Music medverkar på Vo Pams realese-fest för #metoo-låten ”Vad Dom Än Säger” och presenterar EQ Loves Festival!

Efter att EQ Loves Music blivit inbjudna av bandet Vo Pam att medverka vid deras realese-fest för deras #metoo-låt ”Vad Dom Än Säger” åkte Zukie och Sarah Hansson under måndagen den 16 April från Göteborg till Stockholm.

”Vi tog tåget upp och kände oss mycket glada och spända över att få delta i en sådan viktig och betydande kväll för #metoo-rörelsen! Vi kom till Debaser Strand där vi skulle få presentera Eqlovesfestival 2018 och få lyssna på andra viktiga tal och framförallt Vo Pams grymma låt. Det kändes starkt och berörande att få vara med!”, konstaterar både Zukie och Sarah.

Under kvällen var det flera talare från olika organisationer som pratade om sin kamp för jämställdhet inom olika områden, bland annat inom musikbranchen. Sarah och Zukie fick möjlighet att tala om vårt arbete inom föreningen, vad vi står för, samt presentera EQ Loves Festival 2018. Sarah och Zukie beskriver att #metoo-stämningen kändes i hela rummet.

”Som medlemmar och verkande artister och musikproducenter i EQ Loves Music kändes detta som en kväll som vi sent skall glömma. Fantastiskt att vara med och bidra i en så viktig kväll som belyser rörelsen #Metoo! Det känns viktigare än nånsin nu att kunna stärka och synliggöra kvinnor och icke-män på alla fronter och i vårt fall inom musikproduktion! Därför behövs en festival som EQ Loves Festival!”, säger Zukie och Sarah.

Under kvällen träffade Zukie och Sarah många engagerade talare och artister bland annat Linn Fijal som kommer att medverka på EQ loves Festival 2018.

De som medverkade under kvällen förutom Vo Pam var:

– VÅGA

– ROKS

– Stockholms tjejjourer

– Femme Pop

– Musikförläggarna

– Nätverket 50/50

– Make Equal och jämställd festival

– EQ Loves Music